Live Herlees Pukkelpop, Dag 1: Strand of Oaks en (straffe) STUFF.

20/08/15 om 10:47 - Bijgewerkt om 23:26

De eerste dag van Pukkelpop was er eentje voor de nostalgici, met onder andere Limp Bizkit en Linkin Park. Ook onder meer Seasick Steve, Roots Manuva, een straffe STUFF., Lianne La Havas en Strand of Oaks, een van de hoogtepunten, speelden ten dans.

Herlees Pukkelpop, Dag 1: Strand of Oaks en (straffe) STUFF.

© Wouter Van Vaerenbergh

 • David Bitoune

  Einde liveblog

  Pukkelpop duikt de nacht in. De Marquee wordt straks afgesloten door de Schotse posterboy Paolo Nutini, het hoofdpodium heeft Rudimental als laatse act, de Dance Hall doet het met Boys Noize. In de Boiler Room gaat het feestje door tot 04.00 u. Wij sluiten deze liveblog af. Morgen krijgt u de laatste recensies van Dag 1 en - uiteraard - die van Dag 2.

 • David Bitoune

  Review: (straffe) STUFF.

  De Gents-Antwerps band trakteerde (alweer) op een viersterrenconcert. Straffe STUFF. Lees de review.

 • David Bitoune

  Review: Ty Dolla $ign & Roots Manuva

  Jong geweld uit LA tegenover Britse ervaring: wie wint de Anglo-Amerikaanse veldslag der rappers? Lees de review.

 • Uitkijken naar Linkin Park

  Binnen een vijftal minuten begint de Amerikaanse rockband Linkin Park aan haar set op de Main Stage. Het is de eerste keer dat Mike Shinoda en de zijnen in Kiewit staan en pas de derde keer dat de groep in België speelt. De fans kijken dan ook al maanden uit naar het concert.

 • In beeld: Limp Bizkit

  Het optreden van Limp Bizkit is net twintig minuten afgelopen. De raprockers, frontman Fred Durst op kop, bouwden een stevig feestje. Ook onze fotograaf dook mee in het gewoel en kwam er levend uit met knappe foto's.

  Limp Bizkit

  Limp Bizkit © Wouter Van Vaerenbergh

 • In beeld: Ty Dolla $ign

  "Muziek om op te rampetampen", zegt Ty Dolla $ign over zijn eigen repertoire. Onze fotograaf ging benieuwd poolshoogte nemen en kwam met een mooie beeldreeks terug uit de Dance Hall

  Ty Dolla $ign

  Ty Dolla $ign © Wouter Van Vaerenbergh

 • In beeld: STUFF.

  Hoe grijp je de meest ongrijpbare band van het land? Door een en ander in een mooi beeldverslag te gieten. Dat deed onze fotograaf alvast voor de set van STUFF. In de Wablief?!

  STUFF.

  STUFF. © Damon De Backer

 • In beeld: Lianne La Havas

  "Is your love big enough?" durft Lianne La Havas weleens te vragen in een van haar bekendste nummers. De lens van onze fotograaf was in ieder geval groot genoeg om het optreden van La Havas vast te leggen in een fijne beeldreeks.

  Lianne La Havas

  Lianne La Havas © Damon De Backer

 • Netsky is er alvast klaar voor

  Terwijl Kiewit zich opmaakt om de eerste volledige dag van Pukkelpop af te ronden, bereidt ook Netsky, die zaterdag de Main Stage afsluit, zich voor. Zijn drummer Michael Schack postte op zijn Facebookpagina een foto van drie elektronische drumpads. "Working on a special surprise", schreef hij erbij.

  Working on a special surprise for Pukkelpop

  Posted by Netsky on woensdag 19 augustus 2015
 • David Bitoune

  Eerste hoogtepunt van #pkp D1: Strand of Oaks

  Onze recensent (DS) windt er geen doekjes om: Strand Of Oaks brengt muziek dat je leven kan redden. Lees de recensie.

  Strand Of Oaks

  Strand Of Oaks © Damon De Backer

 • David Bitoune

  Roots Manuva: een van de ouderdomsdekens van de Britse hiphopscene

  Arctic Monkeys zijn fan, Usain Bolt is fan. Hij werkte samen met Gorillaz en Leftfield, maar ook met Jamie Cullum en The Maccabees. Dus stond onze fotograaf op de eerste rij om Roots Munuva op de gevoelige plaat vast te leggen.

  Roots Manuva

  Roots Manuva © Wouter Van Vaerenbergh

 • David Bitoune

  Review: Mew

  Het verslag van Mew in 5 woorden: majestueus, exuberant en verre van onaardig. Lees het concertverslag.

 • David Bitoune

  Video: Pukkelpop voor alle leeftijden

  De wei op, op zoek naar verschillende generaties. Hoe vaak kwamen zij al op Pukkelpop? Ontdek het hier.

 • David Bitoune

  Video: Pukkelpop '15 from the sky

  Pukkelpop zet al jaren in op randanimatie. Voor de dertigste editie trekt het festival alle registers open. JIM-tv testte de zweefmolen in het prettig gestoorde animatiedorp Petit Bazar uit. Kijk mee.

 • David Bitoune

  Review: Natalie Prass

  De met honing en karnemelk gesmeerde stem van zangmadeliefje Natalie Prass ging niet onopgemerkt voorbij in de Club. Lees de review.

 • Review: Curtis Harding

  Het beeldverslag van Curtis Hardings optreden in de Club is nog niet koud of onze recensent staat al te trappelen om te vertellen wat hij ervan vond. "Curtis Harding en zijn driekoppige band kwamen het eerste halfuur maar niet onder stoom. Hun soul zat even in het slop. Dat besefte Harding zelf maar al te goed. 'We hebben al vierentwintig uur niet meer geslapen', excuseerde hij zich." Of het toch nog goed kwam, lees je hier.

  Curtis Harding

  Curtis Harding © Damon De Backer

 • In beeld: Mew

  De Zweden van Ikea bouwen kasten, de Denen van Mew een stevige wall of sound. Dat bewezen ze tijdens hun set in de Club. Onze fotograaf was er ook bij en toverde een pracht van een beeldreeks uit zijn toestel.

  Mew

  Mew © Damon De Backer

 • Special guest bij Tout va bien

  Tout va bien zal straks in de Wablief?! niet alleen zijn. Geike Arnaert, ex-zangeres van Hooverphonic, zal de droompopper die twee jaar geleden De Nieuwe Lichting won vocaal ondersteunen. Dat Tout va bien speciale gasten in zijn optredens smokkelt, is niet nieuw. Voor zijn optreden op Rock Werchter vorige maand had hij nog een heus gospelkoor meegebracht. Wat we toen van hem vonden, lees je hier.

 • In beeld: Curtis Harding

  Ooit was hij achtergrondzanger bij Cee Lo Green. Nu staat Curtis Harding stevig op twee eigen benen, waarvan het ene Motown en het andere garagerock heet. Onze fotograaf goot zijn passage in de Club in een mooie beeldreeks.

  curtis harding

  curtis harding © Damon De Backer

 • Uitkijken naar vanavond

  We naderen het avonduur en dus kijken de festivalgangers stilaan uit naar de grote namen. Op het hoofdpodium zal er stevig gerockt worden, met achtereenvolgens Dropkick Murphys, Limp Bizkit en Linkin Park. Die laatste twee groepen lijken de laatste jaren wat op hun retour, maar brengen ongetwijfeld heel wat hits mee waaraan de fans zich kunnen laven.

  Voor liefhebbers van het betere beatwerk sluiten Rudimental en Boys Noize respectievelijk de Main Stage en de Dance Hall af. Voor Boys Noize is het al de zesde passage in Kiewit.

Onze partners