Live Herlees: liveblog slotdag Werchter

28/06/15 om 10:21 - Bijgewerkt op 29/06/15 om 09:10

Na een sunny afternoon en een zwoele avond, gingen voor de laatste keer alle remmen los voor de afsluiter van Rock Werchter: Muse moest de festivalweide in vuur en vlam zetten. Gabriel Rios mocht Klub-C afsluiten.

Herlees: liveblog slotdag Werchter

© Wouter Van Vaerenbergh

 • Lotte Philipsen

  In beeld: Gabriel Rios

  Bekijk alle beelden hier.

  Rock Werchter Dag 4

  Rock Werchter Dag 4 © Wouter Van Vaerenbergh

 • Lotte Philipsen

  In beeld: Muse

  Bekijk de rest van de beelden hier.

  Dag 4 Rock Werchter

  Dag 4 Rock Werchter © Rob Walbers

 • Lotte Philipsen

  Ben Harper & The Innocent Criminals: Veel spelen, weinig vertellen

  Grote artiesten geven niet altijd memorabele concerten. Zanger, songschrijver en multi-instrumentalist Ben Harper verdient eenieders respect en zijn optreden in The Barn bleek bij zijn fanbase wel in de smaak te vallen. Maar van ons gleed het af als water van een eend. Lees het volledige verslag hier.

 • David Bitoune

  '...an unexpected delight...' (Faith No More)

  De festivalorganistie deelt nog enkele zaken over de 41ste editie voor het ingaan van de nacht. Deze pikten we eruit:

  - Het rapport van de hulpdiensten: 'zelden is het rustiger geweest. Het Rode Kruis meldt 4.500 verzorgingen, 43 mensen werden overgebracht naar het ziekenhuis. De verzorgingen waren ook beduidend minder minder ernstig dan de vorige jaren. De toppers: kleine schaafwonden, verstuikingen, te weinig drinken of niet op tijd eten, pleisters...'

  - De beelden van deze editie: het herdenkingsmoment voor Thé Lau en de 'happy' kids van Pharrell Williams. De kindjes van de medewerkers en de organisatie kregen een high five van hun held.

  - Enkele quotes: 'Had a crusher of a show at Rock Werchter' (Ryan Adams), 'Rock Werchter you were one of the most amazing shows we can remember. Dank je wel!' (alt-J), 'Werchter, I'm on my way to you my darling' (Roisin Murphy voor de show), 'Rock Werchter what a crazy unexpected delight YOU guys were. SERIOUSLY, thank you' (Faith No More).

  - de data voor volgend jaar: donderdag 30 juni, vrijdag 1 juli, zaterdag 2 juli en zondag 3 juli.

  Einde liveblog. Maandagochtend meer over de headliners van de slotdag en het eindverdict van #RW15.

 • David Bitoune

  Oude toppers scoren: Counting Crows

  De Californische band Counting Crows kwam niet echt spectaculair voor de dag, maar wie kon leven met ouderwetse degelijkheid werd zeker niet teleurgesteld. Lees het volledige verslag.

 • David Bitoune

  Muse te volgen via live stream

  De band die al zijn albums kwam voorstellen op de Werchter-weide, zeven in totaal, is de grote afsluiter van Rock Werchter. Dat concert kan live gevolgd worden via live stream.

 • David Bitoune

  In beeld: Christine and the Queens

  Christine and the Queens, die kent u vooral van de megahit 'Christine'. Ook op het podium koppelen ze synthesizerpop aan dans en performance. Het beeldverslag.

  Christine and the Queens

  Christine and the Queens © Rob Walbers

 • David Bitoune

  De Lijn vervoert 14,6 procent minder reizigers tussen Leuven en Werchter

  De Lijn Vlaams-Brabant zal dit jaar tijdens Rock Werchter tussen Leuven en de festivalweide in totaal 105.000 reizigers vervoerd hebben. Dat zijn er 14,6 procent minder dan de 123.000 die in 2014 vervoerd werden. De Lijn zette hiervoor 175 chauffeurs en 60 bussen in. Om de festivalgangers terug naar Leuven te voeren, zullen er tot maandagmiddag 13.00 uur extra-bussen rijden.

  Dominique Renders, woordvoerster van De Lijn Vlaams-Brabant, ziet niet direct een verklaring voor de significante daling van het aantal vervoerde festivalgangers. "Het kan alleszins niet aan De Lijn gelegen hebben, want het aanbod was exact hetzelfde als vorig jaar. Ik vermoed vooreerst een verband met de vervroeging van het festival met een week, waardoor vele jonge studenten wegens examens niet naar Werchter konden gaan. Zo was het opvallend dat er vooral op woensdag minder reizigers opdaagden. Een andere verklaring kan zijn dat de organisatoren de parkings voor auto's en fietsen rond de festivalweide evenals de verkeersafwikkeling alsmaar beter organiseren zodat er meer voor die vervoersmiddelen gekozen wordt", aldus Renders. (Belga)

 • David Bitoune

  Review: Alabama Shakes

  Alabama Shakes was rauw en ongekunsteld. In een tijd waarin alles in het teken lijkt te staan van gladde marketingtchnieken, is dat méér dan een verademing. Lees de review.

 • David Bitoune

  Fun met Catfish and the Botttlemen

  De organisatie deelt een stukje van het liveconcert van de jonge Britse indierockband in The Barn, met opvallend veel jonge dames op de eerste rij.

 • David Bitoune

  '41ste editie was een rustige, lome editie'

  De 41ste editie van Rock Werchter is voor de hulpdiensten zeer rustig verlopen. "Op muzikaal vlak was het wat aan de lome kant en is het wachten op de groep die de festivalweide een volledig optreden in vuur en vlam kan zetten. Ik hoop dat dat vanavondmet afsluiter Muse alsnog het geval zal zijn", aldus burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar in een eerste balans.

  Ondanks het warme weer moest het Rode Kruis niet meer mensen verzorgen dan gedurende een doorsnee festival. Het aantal pv's dat de politie moest opmaken, lag zelfs lager. "Het is heel rustig geweest en er is op dat vlak eigenlijk niets speciaals te melden. We hebben ook niet aan extra waterbedeling moeten doen. Het was zondag wel opvallend dat veel concertgangers het festival al liggend hebben doorgebracht", aldus Claes.

  Op muzikaal vlak bleef Claes qua ambiance wat op zijn honger zitten. "Ik vond op donderdag Florence + The Machine en ook Oscar & The Wolf heel goed. Groepen die de hele festivalweide in vuur en vlam zetten, heb ik dit jaar echter nog niet gezien. Lenny Kravitz bijvoorbeeld was zaterdag het eerste kwartier heel goed, maar viel daarna stil, om de laatste 10 minuten weer wat voor animositeit te zorgen.

  Laat ons hopen dat Muse op dat vlak voor de apotheose zorgt", aldus Claes. Rock Werchter sluit zondagavond af met optredens van Muse en Kasabian op het hoofdpodium. (Belga)

 • Michael Ilegems

  Review The Vaccines: Minder dan Morrissey

  Justin Hayward-Young van The Vaccines haalde op Rock Werchter z'n beste Morrisey's boven, maar de band kwam muzikaal nog niet tot aan diens enkels. Het concertverslag.

 • David Bitoune

  In beeld: Alabama Shakes

  Iedereen keek er naar uit, het concert van Amerikaanse garagesoulkwartet rond deze zeer aimabele frontvrouw.

  Brittany Howard

  Brittany Howard © Wouter Van Vaerenbergh

 • David Bitoune

  Catfish and The Bottlemen en veel gillende jonge dames in The Barn

  Bekijk de beelden

  Catfish and The Bottlemen

  Catfish and The Bottlemen © Wouter Van Vaerenbergh

 • David Bitoune

  In beeld: Tove Lo

  Zweeds schoons door de lens van rockfotograaf. Het beeldverslag.

  Tove Lo

  Tove Lo © Wouter Van Vaerenbergh

 • David Bitoune

  Dutjes tijdens een sunny afternoon

  Dag 4 is altijd de zwaarste festivaldag. Dat geldt nog meer onder een loden zon.

 • David Bitoune

  In beeld: The Vaccines

  In afwachting van de recensie, een voorsmaakje in 16 beelden.

  The Vaccines

  The Vaccines © Wouter Van Vaerenbergh

Speel de hele festivalzomer lang mee met onze wedstrijden en win unieke VIP-arrangementen.

Onze partners