Graspop waarschuwt voor hevige regenbuien en onweer

21/06/12 om 10:43 - Bijgewerkt om 10:43

Bron: Knack Focus

De burgemeester van Dessel en de organisatie van het festival Graspop Metal Meeting vragen de festivalbezoekers om bij slechte weersomstandigheden later naar de festivalcamping af te zakken. Er wordt onweer voorspeld.

Graspop waarschuwt voor hevige regenbuien en onweer

© Epa

Tussen 16 en 20 uur, op het ogenblik dat de camping opengaat, wordt onweer voorspeld, aldus burgemeester Kris Van Dijck "We willen geen paniek veroorzaken, maar vragen de bezoekers om het weerbericht morgen (donderdag, nvdr) zeker in de gaten te houden", aldus Van Dijck.

Donderdagnamiddag en -avond worden immers hevige regenbuien en onweer voorspeld. Het weekend zelf belooft zonnig te worden, meldt Van Dijck.

De burgemeester raadt de metalheads dan ook aan om zich niet vóór het voorspelde onweer, dat mogelijk gepaard gaat met sterke rukwinden, naar het festivalterrein en de camping te begeven. Hij verzekert ook dat de festivalinfrastructuur aan strikte voorwaarden voldoet.

In Dessel dondert vanaf vrijdag 22 juni tot en met zondag 24 metalmuziek allerhande over de festivalweide van Graspop. De muziekliefhebbers kunnen vanaf donderdag 16 uur al hun intrek nemen op de camping. Donderdagavond staat ook nog een Top 100-fuif in de Metal Plaza op de agenda. (Belga/DB)

Onze partners