Gotye wint Grammy voor plaat van het jaar

11/02/13 om 07:03 - Bijgewerkt om 07:03

Bron: Knack Focus

Halve Belg Gotye is de grote winnaar van de Grammy's. Hij wint één van de belangrijkste Grammy's voor plaat van het jaar en rijft ook de beeldjes binnen voor beste alternatieve album en beste popgroep.

Gotye wint Grammy voor plaat van het jaar

© Reuters

De in België geboren Australiër Gotye heeft in Los Angeles de Grammy Award voor de beste plaat gewonnen. Hij kreeg de prijs voor zijn single "Somebody That I Used to Know", een nummer dat hij samen met de Nieuw-Zeelandse zangers Kimbra opnam.

Prince

Gotye, die in Brugge geboren werd als Wouter De Backer, en Kimbra kregen hun trofee uit de handen van Prince. Ze wonnen ook de Grammy's voor beste alternatieve album en beste popgroep.

Het nummer van Gotye haalde het van "Lonely Boy" van The Black Keys, "Stronger (What Doesn't Kill You)" van Kelly Clarkson, "We Are Young" van Fun., "Thinkin Bout You" van Frank Ocean en "We Are Never Ever Getting Back Together" van Taylor Swift.

Bij de Grammy van plaat van het jaar wordt de beste song verkozen, waarbij ook rekening wordt gehouden met met het geluid en de productie. Op die manier wordt een onderscheid gemaakt met de categorie lied van het jaar, waarbij enkel naar de compositie wordt gekeken.

Fun

De Amerikaanse band Fun. had met het nummer "We Are Young" eerder al die Grammy voor lied van het jaar gewonnen. Ondertussen heeft de band overigens ook al in de categorie "doorbraak" het laken naar zich toegetrokken, ten koste van onder meer Frank Ocean.

De Grammy voor album van het jaar werd dan weer in de wacht gesleept door Mumford & Sons, met Babel. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners