Geppetto & The Whales trappen vanavond Leffingeleuren af

19/09/14 om 14:50 - Bijgewerkt om 14:50

De organisator van Leffingeleuren, de traditionele afsluiter van het festivalseizoen, kijkt met goede verwachtingen vooruit op de muzikale driedaagse. Het kleine West-Vlaamse polderdorp Leffinge is klaar om 15.000 muziekliefhebbers te ontvangen.

Geppetto & The Whales trappen vanavond Leffingeleuren af

© -

"Tot nu toe verloopt alles volgens schema. De voorverkoop verliep goed, deels te danken aan het goede weer van de voorbije weken", zegt Pauwels. "Vorig jaar was het iets minder door het slechte weer."

Leffinge hanteert al jarenlang een beproefd en succesvol recept. Een sterke mix van jong talent uit binnen- en buitenland, afgewisseld met enkele gevestigde waarden. Ook het afromen van subsidies vanuit Middelkerke heeft daar weinig invloed op gehad. "We zoeken altijd naar een mooi evenwicht. We zijn niet supergroot en dat is ook de ambitie niet", aldus Pauwels. "We zijn een ontdekkingsfestival met een gezellige sfeer op een mooi en uniek terrein rond het verkeersvrije centrum van Leffinge."

De organisator voegt toe dat de budgettaire tegenslag op tijd vernomen werd en meteen werd meegenomen in de begroting, zonder echt grote gevolgen. "Het maakt het er alleszins niet gemakkelijker op, want bands worden ieder jaar duurder", aldus Pauwels. "Dit weekend kijken we als organisator vooral uit naar een vlot verloop, en we hopen dat onze programmatie gesmaakt wordt", besluit hij. Vrijdag is het vooral uitkijken naar de muzikale duizendpoot Trentemoller, zaterdag naar triphoplegende Tricky en zondag naar de Belgische afsluiter Admiral Freebee. (BELGA)

Lees meer over:

Onze partners