Actuele Thema's »

George Michael bijna als herboren in Brussel

woensdag 12 september 2012 om 08u25

Na zijn succesvolle doortocht in Antwerpen en Brussel in 2011 speelde George Michael dinsdagavond opnieuw in Vorst Nationaal. De vakman camoufleerde behendig de lichte verzwakking van zijn stem als gevolg van een tracheotomie.

George Michael

Na zijn succesvolle doortocht in Antwerpen en Brussel in 2011 speelde George Michael dinsdagavond opnieuw in Vorst Nationaal. Onder begeleiding van een symfonisch orkest bracht de Britse zanger er ballads als Kissing A Fool, A Different Corner en Praying For Time, aangevuld met persoonlijke favorieten: van Nina Simone's My Baby Just Cares For Me tot Roxanne van The Police en Let Her Down Easy van Terence Trent D'Arby.

George Michael staakte zijn Symphonica-tournee in november 2011 wegens een levensbedreigende longontsteking. Hij verbleef toen een maand in een ziekenhuis in Wenen, waar hij een tracheotomie onderging en de tournee begin september hernam. Hij nodigde daarbij driehonderd plaatselijke dokters en verplegers uit.

In Brussel camoufleerde de vakman behendig de lichte verzwakking van zijn stem, die alleen in de eerste nummers even hoorbaar was. De slotnummers I'm Your Man, Freedom en zijn jongste single White Light kregen het publiek moeiteloos van zijn stoel.

Wim Denolf

Knack Focus-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over:

 

Reacties

Dreani63 | 12 september 2012

Heb GM nu nog wel niet live gezien dit jaar-dat gebeurt pas a.s.vrijdag in Amsterdam-maar volgens wat ik al gehoord heb van mensen die er al wel bij geweest zijn sinds de herstart van Symphonica nu een dikke week geleden,is hij helemaal in topvorm en moet zijn stem zéker niet onderdoen voor die van vorig jaar voor hij getroffen werd door een zware longontstekeing...Integendeel,hij zingt zelfs béter!!Natuurlijk is zijn stem in de loop der jaren veranderd en lager geworden (ook dr softdruggebruik) maar zeker niet van die orde dat men kan spreken over een verzwakking. Dat is gewoon je reinste onzin!!En van enige "camouflage"zoals jullie het noemen is zeker geen sprake.Men kan misschien enkel zeggen dat hij zijn stem misschien iets gerichter en omzichtiger gebruikt en daar is totaal niks op tegen.Bovendien is GM door zijn allerlaatste beproeving die bijna falikant uitdraaide nu écht wel met beide voeten op de grond gekomen volgens mij en is hij als "herboren"George bewijst nogmaals dat hij vocaal één van de grootste talenten is van de laatste 30 jaar en zelfs als songwriter producer en muzikant is hij uniek!Hij heeft zelf een groot repertoire van steengoede nummers en brengt de songs van anderen in een heel eigen interpretatie die dikwijls beter is dan het origineel.(Going to a town van Rufus Wainwright bv)Hij kampt al heel zijn professionele leven met vooroordelen deels ingegeven door onwetendheid en deels door jaloezie.Het zou veel aangenamer zijn moesten zo'n talenten gerespecteerd worden tijdens hun leven en niet erna zoals dat bij MJ&WH het geval is... Misschien is 't beter een openbaar artikel te schrijven vanuit eigen ondervinding en niet vanuit de perceptie van bevooroordeelde mensen al is het op zich aangenaam dat jullie als één van de enigen uberhaupt aandacht aan zijn optreden in België beschouwen,waarvoor dank. :-)

Ongepast?

 

Reageer

Meeste reacties

 

Agenda