Franse charmezanger Eric Charden overleden

30/04/12 om 10:46 - Bijgewerkt om 10:46

Bron: Knack Focus

De Franse zanger Eric Charden is zondag op 69-jarige leeftijd aan kanker overleden. Met zijn parner Annie Gautrat richtte hij het populaire duo Stone et Charden op. Hij schreef ook liedjes voor Sheila, Sylvie Vartan, Johnny Hallyday en Claude François.

Franse charmezanger Eric Charden overleden

© Image Globe

Eric Charden werd op 15 oktober 1942 in de Vietnamese havenstad Haifong geboren. Acht jaar later belandde hij met zijn moeder in het Zuid-Franse Marseille. Later trok hij naar Parijs.

In 1963 nam Charden een eerste album op, 'J'ai la tête pleine de Provence'. Met zijn tweede album 'Amour limite zéro' (1965) maakte hij naam als liedjesschrijver. Hij begon liedjes uit zijn mouw te schudden voor onder meer Sheila, Sylvie Vartan, de Frans-Belgische oerrocker Johnny Hallyday en Claude François.

Stone et Charden

In 1966 ontmoette Charden Annie Gautrat die onder het pseudoniem Stone begon te zingen en met wie hij een jaar later huwde. In 1971 ontstond het muzikale duo Stone et Charden dat met de single 'L'Avventura' geschiedenis heeft geschreven en dat in 1975 zowel artistiek als privé uit elkaar viel. Eind jaren negentig kwam er een verzoening.

Op 23 april kwam hun album 'Made in France' uit, met covers van door duo's gezongen liedjes zoals 'Paroles paroles' van Alain Delon en Dalida, alsmede hun eigen obligate 'Avventura' en 'Made in Normandie'. (Belga/DB)

Onze partners