Frank Sinatra Jr. overleden

17/03/16 om 08:17 - Bijgewerkt om 08:17

Bron: Belga

Zanger Frank Sinatra Jr., de zoon van de legendarische Frank Sinatra, is woensdag overleden op 72-jarige leeftijd. Dat heeft zijn familie aan persagentschap AP bevestigd. Sinatra overleed aan een hartaanval toen hij op tournee was in Daytona Beach (Florida).

Frank Sinatra Jr. overleden

Frank Sinatra Jr. in 2006. © REUTERS

Volgens de Daytona Beach News-Journal was Sinatra Jr. in de stad voor een "Sinatra sings Sinatra"-concert, een hommageconcert voor zijn vader die overleed in 1998.

Sinatra Jr., die gekidnapt werd op 19-jarige leeftijd en pas werd vrijgelaten nadat zijn vader 240.000 dollar betaalde, trad al op jonge leeftijd in de voetsporen van zijn vader in de muziekwereld. Hij werkte ook voor Sinatra Sr. als zijn muziekdirecteur en dirigent, en speelde mee in enkele televisieseries.

Frank Jr. zong vorig jaar nog het Amerikaanse volkslied in het Yankee Stadion. De New York Yankees worden vaak geassocieerd met zijn vader, omdat het lied "Theme from New York, New York" wordt afgespeeld als de Yankees een wedstrijd winnen.

Frank Jr. was de jongere broer van zangeres en actrice Nancy Sinatra, en de oudere broer van televisieproducente Tina Sinatra. (Belga)

Onze partners