Fleet Foxes keert terug met nieuw werk: beluister 'Third of May / Odaigahara'

08/03/17 om 10:56 - Bijgewerkt om 11:22

'Crack-Up' en ''Third of May / Odaigahara'', zo heten respectievelijk het nieuwe album en dito single van Fleet Foxes. De baardige folkrockers uit Seattle zijn officieel terug van zes jaar weggeweest.

Fleet Foxes keert terug met nieuw werk: beluister 'Third of May / Odaigahara'

© /

Fans wisten het al eerder: de grote comeback van indiefolkband Fleet Foxes was voor dit (voor-)jaar gepland. Nu heeft de langverwachte derde langspeler ook een titel: 'Crack-Up', genoemd naar een collectie essays van de Amerikaanse schrijver F. Scott Fitzgerald, en met een fraai plaatje van de Japanse fotograaf Hiroshi Hamaya op de hoes.

Ook very Fleet Foxes: de eerste, negen minuten durende track uit dat nieuwe album, ''Third of May / Odaigahara'. Een soevereine gitaarlijn dat opnieuw fonkelt als een stronk in het kampvuur, de harmonieuze vocals van frontman en songschrijver Robin Pecknold, en borrelende harmonieën. Fleet Foxes - tegenwoordig zonder Josh 'Father John Misty' Tillman achter de drums - is definitief terug, zes jaar na 'Helplessness Blues', hun tweede prachtplaat na het titelloze debuut drie jaar eerder.

Beluister de nieuwe track, met songtekst.

'Crack-Up' telt 11 nummers en komt uit op 16 juni. Vanaf eind mei gaat de band touren, voorlopig zonder halte in België.

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info