Film over nieuw Neil Young-album op YouTube

02/10/10 om 19:37 - Bijgewerkt om 19:37

Bron: Knack Focus

Neil Young nam zijn 34ste soloalbum 'Le Noise' op in de studio van producer Daniel Lanois. Adam CK Vollick capteerde de opnamesessies, die hij in een unieke zwart-witfilm weergeeft.

Film over nieuw Neil Young-album op YouTube

De legendarische Canadese singer-songwriter Neil Young schakelde de al even legendarische Canadese producer Daniel Lanois - bekend van zijn productiewerk voor onder meer U2, Bob Dylan en Brian Eno - in om zijn nieuwe album 'Le Noise' te produceren.

Er is geen band te horen op de nieuwe plaat, enkel Neil Young, een akoestische gitaar én zijn gekende elektrische Gretsch-gitaar. Lanois paste een flinke portie reverb en delay toe op Youngs gitaarspel, en zorgde op die manier voor een 'volle' sound.

De opnames van het album - die plaatsvonden in Daniel Lanois' home studio in Silverlake, Californië - werden door Adam CK Vollick gefilmd en herwerkt tot een bijzondere zwart-witfilm van 38 minuten. Daarin zie je Neil Young alle acht nummers van zijn nieuw album inspelen, elk in een aparte ruimte.

De 'Le Noise'-film komt in november uit op Blu-ray, maar is ook volledig te bekijken op Neil Youngs YouTube-kanaal. Je vindt er bovendien ook nog twee andere filmpjes terug, waaronder eentje waarin Daniel Lanois tekst en uitleg geeft bij elk nieuw nummer.

Michael Ilegems

Onze partners