Drummer The Doors schrijft boek over ruzie binnen band

31/01/13 om 15:05 - Bijgewerkt om 15:05

Bron: Knack Focus

John Densmore, de voormalige drummer van The Doors, brengt een boek uit over de rechtszaak tussen hem en de nog resterende bandleden. 'The Doors: Unhinged - Jim Morrison's Legacy Goes On Trial' komt uit in april.

Drummer The Doors schrijft boek over ruzie binnen band

Alles begint in 2001, 30 jaar na het overlijden van Jim Morrison, wanneer Densmore weigert te spelen op een reünie ter ere van de zanger. Daarop besluiten de twee andere overgebleven leden, Ray Manzarek en Robby Krieger, om zelf te gaan toeren onder de naam The Doors of the 21st Century. Densmore wilt de artistieke erfenis van Morrison beschermen en verzet zich tegen het gebruik van Morrisons naam.

De ruzie blijft duren en brengt de drie ex-bandleden in 2012 tot in de rechtbank. In het boek beschrijft Densmore hoe er tegen hem een schadevergoeding van 40 miljoen dollar werd geëist, meer dan The Doors ooit samengeteld hadden verdiend. Ook de pogingen van de advocaten om hem af te schilderen als een communist, anarchist en Al Qaeda-aanhanger komen aan bod.

De Amerikaanse band The Doors is opgericht in 1965 en werd bekend met hits als 'Riders of the Storm', 'LA Woman' en 'The End'. Jim Morrison, de legendarische frontman van de groep, overleed in 1971 in Parijs. De overige bandleden hebben daarna nog twee studioalbums uitgegeven. (XVdL)

The Doors - Riders on the Storm

Lees meer over:

Onze partners