Dranouter strikt Billy Bragg

17/12/13 om 10:41 - Bijgewerkt om 10:41

Bron: Knack Focus

Folkfestival Dranouter viert op 1, 2 en 3 augustus de veertigste editie met Billy Bragg en Flip Kowlier. Dat maakte de organisatie van het West-Vlaamse muziekfestival bekend.

Dranouter strikt Billy Bragg

© Reuters

Dranouter loste vijf namen waarbij Billy Bragg de opvallendste is. De geëngageerde zanger-gitarist stond al twee keer op het podium, en is gekend van liedjes als "A New England" en "Sexuality". De Brit zal er onder meer zijn nieuwste album "Tooth & Nail" voorstellen.

Ook Flip Kowlier zal op de bühne verschijnen. De frontman van rapgroep 't Hof van Commerce heeft met "Cirque" opnieuw een soloplaat uit en zal dat aan het West-Vlaamse publiek presenteren. Ook het Canadese Le Vent du Nord en de Britse band Wilfull Missing staan al op het programma. Opvallend is ook dat Dranouter nu al de toekomstige winnaar van het VIER-programma "De Beste Singer-Songwriter" van Vlaanderen heeft vastgelegd.

Eerder raakte al bekend dat Jan De Smet zal optreden als gastprogrammator op de jubileumeditie. De voorverkoop is inmiddels aan de gang. Vroegboekers krijgen korting. (Belga/DB)

Lees meer over:

Onze partners