Dessel maakt zich klaar voor Graspop Metal Meeting

23/06/11 om 16:15 - Bijgewerkt om 16:15

Bron: Knack Focus

Graspop beloft opnieuw een hoogmis te worden voor de metaalhongerige horden, met klinkende namen als Judas Priest, Ozzy Osbourne en Slipknot. Van vrijdag tot zondag in het kempense Dessel.

Dessel maakt zich klaar voor Graspop Metal Meeting

© Epa

Van vrijdag tot zondag wordt de Stenehei in het kempense Dessel naar aloude traditie overspoeld door een tsunami van mokerriffs. En ook dit jaar ontvouwt Graspop weer een staalkaart van zowat elk significant subgenre uit het metalspectrum. Verloren gewaande gloriën en semi-obscure NWOBHM? Check! Bombastische progmetal en hallucinogene stonerdoom? Check! Metal-meets-theater-meets-slapstick? Check!

Deze editie van het festival belooft opnieuw een hoogmis te worden voor de metaalhongerige horden, met klinkende namen als Judas Priest, Ozzy Osbourne en Slipknot. Maar ook jonkies als Kvelertak, Ghost en onze eigen Steak Number Eight worden genadeloos voor de leeuwen geworpen.

Benieuwd hoe dat allemaal klinkt, nu de minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur de botte bijl in de decibels zet? U verneemt het op deze pagina's als eerste.

Chris Dexters

Lees meer over:

Onze partners