De tien beste Dylan-covers

24/05/11 om 16:19 - Bijgewerkt om 16:19

Bron: Knack Focus

Ter ere van de 70ste verjaardag van Bob Dylan zet Knack Focus de tien beste Dylan-covers ooit op een rijtje. Maar 'les goûts et les couleurs ne se discutent pas', dus laat ons zeker uw persoonlijke favoriet weten.

De tien beste Dylan-covers

Jimi Hendrix - All Along the Watchtower

Vanaf de eerste noten van Hendrix' buitenaardse versie van 'All Along the Watchtower', komt het hele verhaal van twee mannen, die zich buiten de wet en op de rand van de maatschappij bevinden, pas echt tot leven.

Johnny & June Carter Cash - It Ain't Me, Babe

Bob Dylan en Johnny Cash staken het niet onder stoelen of banken dat ze fan waren van elkaars werk, waarop Dylan de toestemming gaf aan Cash om 'It Ain't Me, Babe' met June Carter te coveren. Cash bezielt het bitterzoete nummer met meer kracht en pure eerlijkheid dan eender wie het nummer ooit coverde.

Beck - Leopard-Skin Pill-Box HatEentje voor het goede doel. Beck coverde in 2009 op sublieme wijze 'Leopard-Skin Pill-Box Hat' voor het 'War Child presents Heroes'-album ten voordele van - u raadt het al - oorlogskinderen. The Byrds- You Ain't Goin' Nowhere

Roger McGuinn en de rest van The Byrds maakten er een sport van om elke nieuw nummer dat ze te horen kregen van Dylan te coveren. Net ietsje mooier dan hun versie van Mr. Tambourine Man.

The White Stripes - One More Cup of Coffee

Op het debuutalbum van Jack en Meg White staat een rauwe, fantastische cover van het nummer One More Cup of Coffee over een onbeantwoorde liefde.

Antony & The Johnsons - Knockin' On Heaven's Door

Antony Hegarty steekt zijn volledige ziel in deze versie van 'Knockin' On Heaven's Door'. Wanneer hij zingt 'I feel like I'm knocking on heaven's door' voelt het aan alsof hij daadwerkelijk staat te kloppen op heaven's door.

Richie Havens - Just Like a Woman

Prachtig verwoord en teder gezongen, Havens voegt een niveau van empathie aan het nummer toe dat ontbreekt in het origineel.

Fairport Convention - Percy's Song

Nadat de Britse folkband Fairport Covention een preview van Dylans toenmalig onuitgegeven Basement Tapes hoorde, zei bassist Ashley Hutching het volgende: 'Het nummer klonk bijna onderaards. We waren er allemaal onmiddellijk weg van'. Die adoratie weerspiegelt zich uitstekend in Fairports cover van Percy's Song.

Buddy Miller - With God On Our Side

De diepte en kracht van Millers stem in With God On Our Side op zijn album 'Universal United House of Prayer' leveren zowel passie als gravitas op.

Jim James & Calexico - Goin' To Acapulco

James pleegt met echoënde stem zeker geen inbreuk op de emotionele zwaarte van het origineel.

N.M.

Onze partners