Tv-tip: Haywire @ 2BE (20.35u)

21/02/14 om 15:01 - Bijgewerkt om 15:01

Bron: Knack Focus

Steven Soderbergh laat de spieren rollen in deze actiethriller waarin martialartskampioene Gina Carrano onder meer Ewan McGregor, Channing Tatum en Michael Fassbender tegen de muur mept.

Liefhebbers van stevige en dynamische actiethrillers op vrijdagavond hebben met 'Haywire' spek voor hun bek. Met acteurs als Channing Tatum, Antonio Banderas, Ewan McGregor, Michael Fassbender en Michael Douglas wist regisseur Steven Soderberg een topcast samen te stellen. Maar het is Gina Carano (in een vorig leven professioneel kickbokser en martialartskampioene) die met haar filmdebuut meteen een hoofdrol strikte.

Zij wordt als undercoveragente Mallory Kane ingehuurd door overheden en internationale organisaties voor opdrachten die het daglicht niet mogen zien en waar staatshoofden liever niet van op de hoogte zijn.

Wanneer ze tijdens een van haar klussen wordt verraden gaat ze als een vrouwelijke Jason Bourne op zoek naar de opdrachtgevers, wat resulteert in viriel geregisseerde achtervolgingen en dito close combat-scènes met onder andere Fassbender en Tatum, én haltes in Barcelona, Dublin en New Mexico. (DB)

Onze partners