Bob Dylan tribute-concert krijgt dvd- en blu-rayversie

12/02/14 om 17:39 - Bijgewerkt om 17:39

Bron: Knack Focus

In 1992 eerden wereldsterren als Lou Reed, Johnny Cash, Eric Clapen en Neil Young de grote Bob Dylan in het New Yorkse Madison Square Garden. Dat concert verschijnt nu ook op dvd en blu-ray.

Bob Dylan tribute-concert krijgt dvd- en blu-rayversie

In 1992 eerden tientallen artiesten Bob Dylan met een exclusief concert in Madison Square Garden. Dylan was op dat moment dertig jaar bezig in de muziekindustrie. Om dat te vieren brachten wereldsterren als Stevie Wonder, Lou Reed, Tracy Chapman, Johnny Cash, Neil Young en Eric Clapton coverversies van nummers geschreven door Dylan. Die opnames worden nu uitgebracht op dvd en Blu-Ray.

Met enkele leden van Booker T & The MG's als huisband gaven de vrienden van Bob de bezoekers een ervaring om nooit te vergeten. Het concert kreeg in '93 een cd-release. Even later werd het ook uitgebracht als VHS-cassette. Een beetje gedateerd, moet zelfs Bob gedacht hebben, dus is het nu tijd voor een release op dvd en blu-ray. Ook komt er een deluxe cd-uitgave met enkele bonus tracks, opgenomen tijdens de repetities.

Onderstaande video geeft al een idee wat je kan verwachten van de dvd. Een heuse all star crew brengt een legendarische versie van "My Back Pages" voor een volgepakt Madison Square Garden. In het filmpje zien we onder andere Roger McGuinn (The Byrds), Tom Petty, Neil Young, Eric Clapton, George Harrison en Bob Dylan zelf.

De dvd is verkrijgbaar vanaf 3 maart. Je kan het al wel bestellen via Amazon. (PS)

Onze partners