Beluister een voorproefje van Wes Anderson-tribuutalbum 'I Saved Latin'

15/04/14 om 11:11 - Bijgewerkt om 11:11

Bron: Knack Focus

Op 13 mei lanceert American Laundromat Records het tribuutalbum 'I Saved Latin', een cover-cd met nummers uit films van Wes Anderson. Nummers van onder andere David Bowie, The Rolling Stones en The Kinks werden onder handen genomen.

Beluister een voorproefje van Wes Anderson-tribuutalbum 'I Saved Latin'

Een van de geliefde kenmerken van Wes Anderson-films, is de zorgvuldig samengestelde soundtrack. Het platenlabel American Laundromat Records zag een manier om munt te slaan uit de stijgende populariteit van de Amerikaanse regisseur en geeft een tribuutalbum uit waarop verschillende bands nummers coveren die te horen zijn op de soundtracks van films van Wes Anderson.

Zo nam Telekinesis This Time Tomorrow van The Kinks onder handen. Deze song is een van de prominente nummers in 'The Darjeeling Limited'. De A.V. Club, een website volledig gewijd aan Wes Anderson, mocht deze cover verdelen als preview voor het album.

Het platenlabel biedt ook heel wat leuke goodies aan die verwijzen naar het quirky Anderson-universum. Zo kan je een Max Fisher 'Rushmore Academy' business card, een scoutsbadge uit 'Moonrise Kingdom' en een Steve Zissou beanie krijgen bij je cd. Er zijn verschillende keuzes in pakketten, maar voorlopig zijn ze bijna allemaal uitverkocht in pre-order op de website van de platenmaatschappij. (LP)

Klik hier voor de cover van This Time Tomorrow.De originele versie van The Kinks:

Lees meer over:

Onze partners