Bekijk de eerste livebeelden van AC/DC met interimfrontman Axl Rose

09/05/16 om 13:48 - Bijgewerkt om 13:48

Er zijn fragmenten van het eerste AC/DC-concert met Axl Rose opgedoken. De Australische hardrockband startte zaterdagavond zijn Europese tournee in Lissabon, en speelt op 16/5 op de weide van Werchter.

Bekijk de eerste livebeelden van AC/DC met interimfrontman Axl Rose

© .

Nadat Brian Johnson zich moest terugtrekken uit AC/DC wegens gehoorproblemen, neemt de frontman van Guns N' Roses zijn plaats in. Vorige week kregen we nog beelden van repetities met de nieuw samengestelde band te zien, nu zijn er ook clips van de eerste daadwerkelijke show opgedoken.

Kort voor het bewuste optreden brak Axl Rose zijn voet, waardoor hij Dave Grohlgewijs vanuit een stoel zijn debuut maakte. De band probeerde de overgang tussen de twee zangers zo vloeiend mogelijk te laten lopen. De tracklist bleef dan ook vrijwel dezelfde als die van de vorige tournees.

Op pinkstermaandag 16 mei speelt 'AXL/DC' op de weide van Werchter. Het concert was uitverkocht, tot bekend raakte dat Axl Rose Brian Johnson zou vervangen, en Live Nation ongeveer 7.000 tickets voor terugbetaling registreerde. Op het moment van schrijven zijn er bijgevolg nog steeds tickets te koop via livenation.be(JM)

Onze partners