Band verdient 20.000 dollar via Spotify met geluidloos album

08/05/14 om 19:21 - Bijgewerkt om 19:21

Bron: Knack Focus

Vulfpeck, een Amerikaanse funkband uit Michigan, heeft een stunt uitgehaald waarmee ze 20.000 dollar zouden kunnen incasseren. Hun album 'Sleepify', dat volledig geluidloos is, werd op Spotify geplaatst en massaal 'beluisterd' door fans.

Band verdient 20.000 dollar via Spotify met geluidloos album

© Facebook

Om hun tour volledig gratis te maken voor hun publiek, bedacht Vulfpeck een plan waarmee ze op een simpele manier veel geld konden ophalen. Spotify bleek de oplossing te bieden. De band plaatste een album zonder wezenlijke inhoud op de muziekstreamingdienst en vroeg hun luisteraars om 'Sleepify' op repeat te zetten terwijl ze sliepen.

Het album bestaat uit tien nummers die in totaal slechts vijf minuten duren. Wanneer een persoon acht uur slaapt, kan hij of zij de plaat zo'n 96 keer laten afspelen. Aangezien de groep maar 0,005 cent per luisterbeurt krijgt, moest 'Sleepify' 4 miljoen keer worden gestreamd om het einddoel van 20.000 dollar te behalen. Het absurde idee werd massaal opgepikt door fans en de band haalde hun 20.000 dollar binnen. Of ze het geld ook echt ontvangen, is nog niet duidelijk. Spotify heeft intussen het valse album offline gehaald en wil voorlopig geen commentaar geven over de stunt.

Als Vulfpeck het geld krijgt van Spotify zullen ze gratis optredens geven op de plaatsen waar het album het meest werd beluisterd. (LP)

Lees meer over:

Onze partners