Balthazar laat zich inspireren door delta blues in nieuwe song 'Decisions'

15/10/15 om 11:57 - Bijgewerkt om 12:05

Na 'The Silence' vorige week, dropt Balthazar met 'Decisions' wederom een onuitgebracht nummer ter ondersteuning van zijn huidige tournee door de VS en Canada. De song is geënt op delta blues, aldus Maarten Devoldere.

Balthazar laat zich inspireren door delta blues in nieuwe song 'Decisions'

© Jef Boes

Balthazar, dat momenteel in de VS toert en weldra ook op verkenning door Canada trekt, verlekkert het Noord-Amerikaanse publiek op een nog ongehoorde song: Decisions. Het nummer werd gelanceerd via de website van Exclaim!, een Canadees muziekblad.

Geheel nieuw is Decisions niet, verklapte Maarten Devoldere, leadzanger op die track, aan het blad. 'Het is één van onze oudste songs. We hebben 'm acht jaar geleden geschreven, toen we vaak naar delta blues luisterden.'

'Het nummer werd pas onlangs, tijdens de Thin Walls-sessies, opgenomen omdat het ons veel tijd heeft gekost om uit te zoeken hoe we traditionele vormen in onze eigen Balthazarwereld konden implementeren', aldus nog Devoldere.

Balthazar reist de komende dagen via Philadelphia (15/10) en New York (16/10) naar Canada voor shows in Toronto (19/10) en Montreal (21/10). Op 7/11 volgt er nog een grote Belgische show in Vorst Nationaal. Alle info: Livenation.be.

Onze partners