5 singles om te beluisteren #49

03/12/13 om 10:25 - Bijgewerkt om 10:25

Bron: Knack Focus

De nieuwe tracklist van de week bundelt onder meer werk van Clare Maguire en een veelbelovend voorsmaakje van de nieuwe Damien Jurado.

Clare Maguire - Half Hearted Love Beeld u een verloren song van Roy Orbison in, ingezongen door obscure Britse folkzangeres, opgenomen met één microfoon in een tinnen doos. De anti-Adele is ze, Clare Maguire, met dank aan Jarvis Cocker.

Damien Jurado - Silver Timothy

Veelbelovend voorschot op Brothers and Sisters of the Eternal Son (21/01), het nieuwe album van psychedelische weirdo en Focus-favoriet Damien Jurado, onlangs nog gespot aan de zijde van Moby.

Jaakko Eino Kalevi - When You Walk through Them All

In Finland is hij een cultfiguur met een hardnekkige schare volgelingen, dankzij Weird World Co. (een sublabel van Domino) leert u hem ook kennen. Bowie versus Pink Floyd, uit de nieuwe ep Dreamzone.

Todd Terje - Spiral

Gaat recht op de stapel schijven die we met oudejaar gegarandeerd een draaibeurt geven: de nieuwe 10 minuten durende trip van de Noorse discokikker Todd Terje. Volgend jaar beloofd hij een nieuw album.

Villa - If I Nieuw spul van het Gentse duo Villa, bekend van hun remixes voor Adele, Moby en recent nog Röyksopp. Met de aanstekelijke, op gevoelige plekjes schurende soulpop van If I mikken ze recht op de ether.

Onze partners