20ste verjaardag Atlanta's Criminal Records in mineur

12/09/11 om 16:53 - Bijgewerkt om 16:53

Bron: Knack Focus

Atlanta's Criminal Records, een legendarische, Amerikaanse muziekwinkel, dreigt zijn deuren te moeten sluiten als de oprichter en eigenaar Eric Levin geen nieuwe investeerders vindt om het pand van de ondergang te redden.

20ste verjaardag Atlanta's Criminal Records in mineur

Vorige week vierde de platenwinkel Atlanta's Criminal Records haar twintigste verjaardag, maar veel redenen tot feesten waren er niet. De zaak zit in slechte papieren en heeft dringend nood aan nieuwe investeerders om het hoofd boven water te houden. Criminal Records heeft in een mum van tijd haar eigen financiële capaciteiten overstegen. Zonder financiële steun zal het muzikale schip de dieperik ingaan.

Eric Levin, de oprichter en eigenaar van Criminal Records hielp vier jaar geleden de eerste editie van Record Store Day op poten te zetten. Een jaarlijks evenement dat uitdraaide tot een succesnummer waarbij zo'n 1000 platenwinkels aan deelnamen. Criminal Records zelf versierde heel wat miniconcerten in de winkel van onder meer The Gossip, The Yeah Yeah Yeahs en Deerhunter.

Voor Levin is het liedje nog niet afgelopen. Hij riep de fans op om nog niet te 'wanhopen': "Laat de RIP's nog even achterwege." Levin legde voor zichzelf een deadline vast op 1 november. Pas als die datum zonder resultaat is bereikt, mag er stilletjes aan afscheiden worden genomen van Atlanta's Criminal Records.

Hieronder een fragment van het miniconcert van The Gossip in Atlanta's Criminal Records.

(JH/SPIN)

Onze partners