Leuke City Trip-camera

26/01/11 om 14:50 - Bijgewerkt om 14:50

Bron: Knack Focus

Casio brengt een hybride fototoestel met ingebouwde gps-toestel op de markt, specifiek ontworpen om op reis mee te nemen.

Leuke City Trip-camera

Dat Casio als merk inmiddels veel meer te bieden heeft dan rekenmachines, doordeweekse digitale polshorloges en goedkope kleuterkeyboards is sinds de introductie van de fel gesmaakte Exilim-fototoestellenserie een vaststaand feit.

Met de nieuweEX-H20G doet Casio er nog een schepje bovenop. Dit hybride fototoestel is specifiek ontworpen om op reis mee te nemen. Het heeft een ultralange batterijduur, waarbij u tot 500 foto's kunt nemen voor u de meegeleverde Lithium-Ion batterij opnieuw moet opladen. Verder zijn de beeldresolutie van 14,1 megapixels, 24mm. groothoek objectief, 10 x optische zoom en zeer compacte afmetingen (10 op 5 cm) reuzehandig, maar op zich niets unieks.

Waar de EX-H20G mee uitblinkt, is zijn ingebouwde gps-toestel. Zo worden bij elke foto de coördinaten bewaard, zodat u achteraf perfect weet op welke locatie hij genomen is. Bovendien kunt u ook eender wanneer uw positie bepalen, een route uitstippelen of een geïntegreerde toeristische gids raadplegen die u naar bezienswaardigheden in de buurt loodst. Heeft de gps geen ontvangst? Dan kunt u overschakelen naar een digitaal kompas met bewegingssensor dat u terugbrengt tot aan uw vorige positie. Dat alles werkte prima tijdens onze testperiode.

Verwacht echter zelfs in grote steden geen ultragedetailleerde kaarten met straatnamen, want een écht gps-toestel vervangen, doet dit apparaat niet. Deze leuke City Trip-camera kost om en bij de 349 euro.

Lees meer over:

Onze partners