Gamen met 3D-beelden

10/03/11 om 16:45 - Bijgewerkt om 16:45

Bron: Knack Focus

Op 25 maart lanceert Nintendo met de 3DS haar nieuwste draagbare spelconsole. Boven het touchscreen bevindt zich een scherm dat 3D-beelden projecteert waarvoor u géén speciale bril nodig hebt.

Op 25 maart lanceert Nintendo met de 3DS haar nieuwste draagbare spelconsole. Boven het touchscreen bevindt zich een scherm dat 3D-beelden projecteert waarvoor u géén speciale bril nodig hebt. Met een schuifknop kunt u het 3D-effect naar eigen smaak opvoeren, verminderen of zelfs helemaal uitschakelen. Dat is handig omdat iedereen de 3D-projectie op zijn eigen manier ervaart en er na een tijdje enige vermoeidheid kan optreden - Nintendo raadt bijvoorbeeld aan om niet langer dan dertig minuten non-stop naar het 3D-scherm te turen. Vooral bij de demonstratie van Nintendogs + Cats leken de spelpersonages bij momenten bijna letterlijk uit het beeldscherm te springen.

De 3D-beelden bereiken wel enkel hun maximale effect als u kaarsrecht voor het toestel zit: iets teveel opzij kijken of uw hoofd draaien is al voldoende om de magie te doorbreken. Op de achterzijde van het apparaat staan er twee kleine lenzen die 3D-foto's kunnen vastleggen of gebruikt kunnen worden bij augmented reality-toepassingen, waarbij dan door u in 3D gefilmde als spelachtergrond beelden gebruikt worden. Verder is het toestel uitgerust met motion- en gyrosensoren die reageren op bewegingen en kantelingen met het toestel.

Veel zal nu afhangen van de 3DS-software die voor het systeem ter beschikking komt en op welke manier die de hardware zal benutten. De 3DS zal gemiddeld 249 euro kosten.

Lees meer over:

Onze partners