Maandag 22/3, 20.45 – VT4Na het lange wachten start het nieuwe seizoen van Vermist with a bang. Nick (Kevin Janssens) is nog maar net gered uit de handen van zijn ontvoeders of Lena, de tienerdochter van topspeurder Walter Sibelius (Koen De Bouw) verdwijnt. Acteurs moet je al in een Afrikaanse woestijn op water en brood zetten voor ze zich niet lovend uitlaten over een tv-serie die hen werk heeft verschaft. Toch overstijgt het gloeiende enthousiasme van Kevin Janssens het obligate promopraatje.

Vind je de nieuwe ‘Vermist’ werkelijk zo puik?

Kevin Janssens: Absoluut, ik heb meer gekeken als een kijker dan als acteur. Normaal let ik op technische zaken, maar deze keer werd ik echt meegesleurd door het verhaal. Het bewijst dat het een goede beslissing was om mee in de tweede reeks te stappen. Vooraf had ik toch benadrukt dat er toch wat meer vlees aan mocht zitten.

En is dat ook het geval?

Janssens: Jazeker, alle personages zijn meer uitgediept. Een cowboy als Nick is sowieso een geweldige figuur om te spelen – dankzij de vele actiescènes ook niet zo alledaags in Vlaanderen. Daar blijft het niet bij. Ik mag nog niet te veel verklappen, maar in de dubbelaflevering aan het einde van seizoen twee duikt Nick onder in het pedofiliemilieu. Dat brengt zaken in hem naar boven die hem en zijn omgeving zwaar aan hem doen twijfelen.

Hoe hoog schat je deze rol voor jezelf in?

Janssens: Vraag mij naar mijn drie favoriete rollen en ik zal Nick zeker noemen. Ik ben echt trots op hoe ik hem neerzet. De andere twee favorieten? De rol waarvoor ik nog aan het opnemen ben: mijn personage in de Tom Lanoyeverfilming Het goddelijke monster. En ik zal ook nooit mijn eerste grote rol vergeten, die van bokser Stan Vandewalle in Koning van de wereld. Ik heb er erg hard voor getraind om een geloofwaardige bokser neer te zetten.

‘Vermist’ moet het met veel minder lof stellen dan ‘Code 37’. Vloek je dan niet dat de serie bij het bescheiden VT4 zit?

Janssens: Het is vooral jammer voor de zender zelf, omdat die zich toch engageert om een serie als Vermist mogelijk te maken. Geen kwaad woord over Code 37, maar Vermist was wel de eerste misdaadserie die in Vlaanderen vernieuwend uitpakte. Het is echt een serie waarmee je naar buiten kunt komen, en ik ben trots dat ik er deel van uitmaak. En ja, natuurlijk heb je als acteur graag lof en hoge kijkcijfers. Al zijn die van Vermist nu ook weer niet zo slecht. De serie is lang nog niet afgeschreven.

Zit er misschien nog een derde seizoen in?

Janssens: Wie weet, ik heb toch nog niemand horen zeggen dat het uitgesloten is. De herhalingen doen het goed en ik hoop dat nog meer kijkers de weg naar de nieuwe afleveringen vinden. Wie wil nu trouwens niet kijken naar een politieserie die van de platgetreden paden afwijkt? Als ze mij voor een derde reeks vragen, teken ik meteen.

(H.V.G.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content