Stefaan Werbrouck
Stefaan Werbrouck Ex-hoofdredacteur van Knack Focus en tv-freak

Irish Caffee – Het tweede seizoen van ‘Brotherhood’ is opnieuw erg sterk, maar haalt net niet het niveau van ‘The Sopranos’.

Reeks: *** Extra’s: * (Paramount)

Reeks. Bij de start van het tweede seizoen van de Amerikaanse dramareeks Brotherhood moet politicus Tommy uitkijken voor concurrenten uit zijn eigen partij die op zijn stoeltje azen en ondertussen in het reine proberen te komen met de ontrouw van zijn vrouw. De klappen op het hoofd die zijn broer en maffioso Michael op het einde van reeks 1 te verwerken kreeg, zorgen er dan weer voor dat zijn hersenen af en toe eens kortsluiten, wat in zijn branche geen pluspunt is. Aan problemen dus geen gebrek, maar dat weerhoudt de schrijvers er niet van om in de eerste afleveringen een hele lading verse beslommeringen over de hoofdpersonages uit te gieten. Zo komt er een neef met een kort lontje en een duister verleden over uit Ierland om bij de familie Caffee te logeren en beginnen zowel de Italiaanse als de Chinese maffia te zagen aan de poten van de Ierse georganiseerde misdaad in Providence, de stad waar alles zich afspeelt.

Dit tweede seizoen van Brotherhood ligt helemaal in de lijn van het eerste: we volgen hoe Michael zijn positie in de maffia van Providence probeert te verstevigen, en hoe Tommy daar hetzelfde doet in de politiek. Die moet natuurlijk wel trachten te vermijden dat de activiteiten van zijn broer hem als politicus in een slecht daglicht plaatsen, zeker aangezien de twee elke zondag bij hun moeder aanschuiven voor het diner. Als u dat uitgangspunt trouwens te gek voor woorden vindt: het verhaal is op feiten gebaseerd. Ook de kwaliteit van de reeks blijft op punt, al haalt Brotherhood net niet het niveau van The Sopranos, het voor de hand liggende referentiepunt. Je kunt na afloop van dit seizoen (het tweede van in totaal drie) immers niet zeggen dat de personages een echt onuitwisbare indruk op je maken, zoals Tony, Paulie of Ralphie uit The Sopranos dat wel deden. De enige die echt op je netvlies blijft plakken, is Declan Giggs, een rechercheur die infiltreert in de misdaadwereld om onderzoek te doen naar de Caffees. Omdat hij met de broertjes is opgegroeid, wordt zijn loyaliteit danig op de proef gestel. Daardoor grijpt hij steeds vaker naar alcohol en andere roes-middelen en zinkt hij weg in de illegaliteit.

Extra’s. Commentaar bij enkele afleveringen en fotogalerij.

Trakteert op FOCUSKNACK .BE – Win 3 exemplaren van Brotherhood – Seizoen 2. Zie pagina 6.

Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content