1 CONCERT ZITA SWOON & ROSAS: DANCING WITH THE SOUND HOBBYIST

25, 26 en 27/3, Kaaitheater, Brussel

Niet getreurd voor wie de eerste tournee gemist heeft: Stef Kamil Carlens & Rosas trekken op algemeen verzoek opnieuw door Vlaanderen met hun Sound Hobbyist, oftewel ‘een avontuurlijke danstrip doorheen de kosmopolitische muziekwereld van Zita Swoon’. Alstublieft!

kaaitheater.be

2 CONCERT THE GO FIND + DE PORTABLES + + TAPE TUM

24/3, Stuk, Leuven

Stuk serveert een topavond Belgische indie met The Go Find, De Portables en Tape Tum (foto), door Knack Focus nog getipt als een van dé beloften van 2010.

stuk.be

3 FOTOGRAFIE ACTION!

Tot 22/5, Polka Galerie, Parijs

It’s time for some action! Polka Galerie haalt voor Action! de 82-jarige Magnum-

fotograaf Elliott Erwitt terug naar Parijs, samen met een expo over het Zuid-Afrika van Mandela en de sterren van de Cinema Mundi.

polkagalerie.com

4 FESTIVAL JAZZ & SOUNDS FESTIVAL

22-28/3, Vooruit, Gent

Jules Deelder, Flat Earth Society feat. John Watts, Eric Thielemans & Josse De Pauw, Wolter Wierbos (foto) en vele anderen: Gent maakt zich op voor een nieuw Jazz & Sounds Festival. Smokin’!

vooruit.be

5 CONCERT THE VAN JETS

25/3, Trix, Antwerpen

‘Wham bam, gedaan met die glam!’, aldus Onze Man van de Recensies over The Van Jets’ driesterrenplaat Cat Fit Fury!. Benieuwd of Johannes Verschaeve en collegae die nieuwe sound ook live kunnen doortrekken.

trixonline.be

6 EXPO VAN ACHTER HET MASKER

Tot 9/4, KBC-Boerentoren, Antwerpen

Van Achter het Masker brengt hulde aan de Antwerpse Aloude Rederijkerskamer De Goudbloem met een expo van toneelkostuums, foto’s en archivalia. De geschiedenis van het amateurtoneel in onze gewesten.

apen.be

7 EXPO GEORGE GROSZ. KORREKT UND ANARCHISCH

Tot 5/4, Akademie der Künste, Berlijn

‘Paß auf! Hier kommt Grosz / Der traurigste Mensch in Europa.’ De Berlijnse Akademie der Künste brengt hulde aan schilder en graficus George Grosz, dadaïst, expressionist en pacifist. Foto: Collage ‘Der Tod in Venedig’, 1958.

adk.de/grosz

8 FILMFESTIVAL MADE IN EUROPE FILM FESTIVAL

24-28/3, Maastricht en op locatie

Bienvenue Chez les B’lges! Het Made in Europe Film Festival toont in Maastricht en omstreken het grootste Europese filmtalent, met opnieuw flink wat aandacht voor de Belgische cinema. Foto: My Queen Karo.

madeineuropefilmfestival.eu

9 FILM FEEST IN ‘T PALEIS – MEXICO

21/3, Cinematek, Brussel

Terwijl Bozar een compleet Fiesta Mexicana heeft klaarstaan, serveert Cinematek een speciaal filmprogramma met een Mexicaans sausje. Onder meer Speedy Gonzales (foto), The Mark of Zorro en Frida maken hun opwachting. íQue Viva México!

bozar.be

10 FESTIVAL BRUSSELS ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL

26-28/3, Bozar, Brussel

BEMF staat voor de tweede keer in het teken van beeld en beats van de betere elektro, krautrock, minimal techno en experimental. Kruipen op het podium: Cluster, Hexstatic, Jóhann Jóhannsson, Darko (foto) en minstens 27 anderen. bozar.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content