In beeld: de bloederige archieven van de New Yorkse politie binnenkort openbaar

03/04/15 om 14:59 - Bijgewerkt om 14:59

Binnenkort worden 30.000 foto's die tussen 1914 en 1975 genomen werden door de NYPD gedigitaliseerd en gepubliceerd op het web. Het spook van Weegee is niet ver...

Het werk van Weegee aka Arthur Fellig is gekend: de fotograaf, één van de eerste paparazzi, was geboeid door misdaden, bloed en de dood. Het restauratiewerk van het Department of Records and Information Services van New York werpt binnenkort een nieuwe blik op de foto's. Dat is het gevolg van een dotatie van 125.000 dollar die werd vrijgemaakt om de 30.000 foto's uit de archieven van de politie van New York te digitaliseren.

De archieven waarvan u de eerste beelden in het album hierboven kunt bekijken, zullen vanaf juli 2015 gescand worden en onmiddellijk daarna op de website van de Municipal Archives Online Gallery verschijnen.

"Op sommige misdaadscènes stonden de fotograaf van de politie en tabloïdfotograaf Weegee slechts op enkele meters van elkaar" schrijft de New York Times. Het verhaal doet denken aan de recente film Nightcrawler met een ijzingwekkende Jake Gyllenhaal : zo tonen de foto's moorden, bloed, auto-ongevallen, vliegtuigcrashes en niet te vergeten... "de traditionele kat die vastzit in een boom".

Lees meer over:

Onze partners