Waarom we de naam Voldemort al 20 jaar verkeerd uitspreken

11/09/15 om 13:46 - Bijgewerkt om 13:46

Na zeven boeken en acht films dachten we inmiddels alles wel te weten over Harry Potter en de toverwereld waarin hij leeft. Niet dus, want zelfs de naam van zijn nemesis Voldemort spreken de meesten onder ons al jaren verkeerd uit.

Waarom we de naam Voldemort al 20 jaar verkeerd uitspreken

Heer Voldemort, de slechterik uit de Harry Potter-verhalen. © /

Wie J.K. Rowling, de schrijfster van de Harry Potterboeken, op Twitter volgt, pikt regelmatig een nieuwtje mee over de tovenaarswereld. Zo liet Rowling vorige week weten dat Harry's zoon James aan zijn schoolcarrière op Zweinstein begonnen was.

Wat de auteur onlangs op Twitter gooide als antwoord op een fan, was echter een straffer weetje. De fan merkte namelijk op dat de naam van Harry Potters aartsvijand Voldemort moet worden uitgesproken op zijn Frans. Zonder 't' dus, en met een gerekte 'o'.

Veel fans ofte Potterheads reageerden gechoqueerd. Sommige Twitteraars boden hun verontschuldigingen aan aan Rowling, nog anderen namen het slechter op.

Een kritische Potterhead merkte op dat ook de personages in de films Voldemort zeggen, mét 't' achteraan. Waarop de Heer van het Duister kurkdroog zelf tussenbeide kwam. Hij tweette vijf jaar geleden de juiste uitspraak van zijn naam al. 'Dreuzels (mensen zonder toverkracht, nvdr) luisteren niet', klaagt hij. (JVL)

Lees meer over:

Onze partners