Vlaamse korte animatiefilm wint prijs voor beste debuut in Annecy

16/06/13 om 11:29 - Bijgewerkt om 11:29

Bron: Knack Focus

'Norman', de geanimeerde kortfilm van regisseur Robbe Vervaeke, heeft op het gerenommeerde Animatiefilmfestival van Annecy de prijs voor Beste Debuutfilm ontvangen.

De geanimeerde korte film 'Norman' van regisseur Robbe Vervaeke heeft op het gerenommeerde Internationaal Animatiefilmfestival van Annecy de Jean-Luc Xiberras Prijs voor Beste Debuutfilm ontvangen.

'Norman' speelt zich af in een oude stad en gaat over een gedrongen, vormloze man die geobsedeerd is door het kijken en staren naar mensen. De animatiefilm is opgebouwd uit opeenvolgende frames van olieverf op glas en kende zijn internationale première op het festival van Annecy.

Met Norman realiseerde Vervaeke zijn eerste professionele kortfilm. De jonge regisseur uit Deerlijk studeerde af aan het KASK in Gent met zijn afstudeerwerk 'Erszebet'. Deze korte animatiefilm werd in datzelfde jaar bekroond met onder andere de CANVAS-prijs voor de beste Nederlandstalige animatiefilm.

Het animatiefestival in Annecy wordt in Europa en ver daarbuiten aanzien als de nummer één op het gebied van animatie. Het vond dit jaar plaats van 10 tot 15 juni. (DB)

Onze partners