(Video) Bekijk Tom Hanks' auditie voor Forrest Gump, 20 jaar geleden

08/08/14 om 16:34 - Bijgewerkt om 16:34

20 jaar na de release van de hitfilm Forrest Gump is een video met de auditie van Tom Hanks opgedoken. Met zijn memorabele vertolking van een simpele ziel won hij in 1994 de Oscar voor Beste Acteur.

(Video) Bekijk Tom Hanks' auditie voor Forrest Gump, 20 jaar geleden

Tom Hanks in 'Forrest Gump' © gf

Dat topacteur Tom Hanks een vat vol talent is, daar twijfelt niemand aan. Dat hij ook sterke audities aflegt, toont deze video waarin hij een gooi doet naar de rol die hem uiteindelijk in een klap wereldberoemd zou maken: die van Forrest Gump. In de film van Robert Zemeckis die zes Oscars binnenrijfde - waaronder Beste Acteur - vertolkte hij met brio een simpele ziel met een laag IQ. Maar door een samenloop van omstandigheden oefent hij een grote invloed uit op de loop der moderne geschiedenis.

Het filmpje van de auditie werd onlangs op het internet gezet, 20 jaar na de release van de succesprent. Naast Hanks duiken ook actrice Robin Wright - Forrest's jeugliefde Jenny - en de jonge Haley Joel Osment - Forrest's zoon - op. Voor Osment (bekend van onder meer The Sixth Sense) was het zijn allereerste filmrol.

Lees meer over:

Onze partners