The Ides of March (George Clooney)

31/08/11 om 18:59 - Bijgewerkt om 18:59

Bron: Knack Focus

George Clooney blijft zijn politieke mars op Hollywood verderzetten met dit deugdelijk ouderwetse dossierdrama over een jonge, ambitieuze spindoctor die verstrikt raakt in zijn eigen valstrikken.

De flegmatieke Ryan Gosling speelt de jonge, politieke wolf in kwestie die senator Morris (Clooney himself) aan de Democratische nominatie voor de presidentsverkiezingen moet helpen, met de hulp van de ervaren campagneleider Paul (Philip Seymour Hoffman) en een jonge, blonde stagiaire (Evan Rachel Wood).

Hoewel het een tijdje duurt vooraleer de intriges op gang komen, de dialogen knetteren en de maskers vallen, houdt Clooney - die zich baseerde op het toneelstuk Farragut North - voor en achter de teugels strak gespannen.

Het resultaat is solide geschreven en dito vertolkte thriller die het politieke bedrijf nog maar eens fileert als een slangenkuil vol opportunisten, gladjanussen en lammetjes klaar om te worden afgeslacht. Niks wereldschokkends en zeker geen meesterwerk, wel het soort vakwerk dat je van Clooney en co verwacht.

Dave Mestdach

Lees meer over:

Onze partners