‘The hurt locker’ grote winnaar Oscars

© Epa

“The hurt locker”, het oorlogsdrama van Kathryn Bigelow, is de grote winnaar geworden bij de 82ste edite van Oscaruitreikingen.

“The hurt locker”, het oorlogsdrama van Kathryn Bigelow, is de grote winnaar geworden bij de 82ste edite van Oscaruitreikingen. De film won 6 Oscars, waaronder die voor beste film. De andere grote favoriet, sciencefictionfilm “Avatar” van James Cameron, won 3 Oscars.


“The hurt locker” won naast beste film ook beste regie, beste scenario, beste geluidsmontage, beste geluidsmixage en beste montage.

“Avatar”, net als “The hurt locker” voor negen prijzen genomineerd, won drie prijzen, allemaal in minder belangrijke categorieën: beste cameravoering, beste art direction en beste visuele effecten.

Beste actrice was Sandra Bullock voor haar rol in het tragikomische “The blind side”, beste acteur Jeff Bridges voor zijn rol van een aan lager wal geraakte countryzanger in het drama “Crazy heart”.

Verrassende winnaar van de beste niet-Engelstalige film was de Argentijnse prent “El secreto de sus ojos”. Hij versloeg onder meer favorieten “Un prophète” (Frankrijk) en “Das weisse band” (Duitsland).

De beste vrouwelijke bijrol ging naar Mo’nique voor haar rol in “Precious”, de beste mannelijke bijrol was voor de Oostenrijkse acteur Christoph Waltz voor zijn rol als “jodenjager” Hans Landa in Quentin Tarantino’s WO II-drama “Inglourious basterds”.


Voor wie de volledige Oscarnacht wil herbeleven, zappend van Kleine Ontgoocheling tot Groot Morgen, kunnen we alvast de filmsite imdb aanbevolen. Die hebben zelfs een volledige uitgeschreven synopsis online! Check deze site.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content