Robert Redford wil een debat over geweld in films

© Reuters

De acteur en regisseur Robert Redford vraagt een debat over geweld in films. “Ik denk dat het al lang nodig is om dit debat te voeren”, aldus Redford.

De acteur en regisseur Robert Redford (76) vraagt een debat over geweld in films. “Ik denk dat het al lang nodig is om dit debat te voeren”, aldus Redford op een persconferentie bij de start van Sundance, het door hem opgerichte filmfestival voor onafhankelijke producties.

Redford zei de afgelopen tijd veel films gezien te hebben, die wapens in een positieve context plaatsten. “Denkt mijn branche soms dat wapens films helpen verkopen? Ik denk dat het de moeite waard is om die vraag te stellen.”

Sinds de dodelijke schietpartij in een school in Newtown, waar 20 kinderen om het leven kwamen, wordt in de Verenigde Staten hard gediscussieerd over de toegang tot wapens.

Arnold Schwarzenegger

Zijn collega Arnold Schwarzenegger (65) verdedigt dan weer de vele schietpartijen in zijn nieuwe film “The Last Stand”. “Natuurlijk moeten we ons bij onze films afvragen hoe we geweld tonen. We mogen echter oorzaak en gevolg niet verwisselen. Geweld gebeurt volledig onafhankelijk van films”, aldus de voormalige gouverneur van California in het zaterdagmagazine van de Duitse krant Kölner Stadt-Anzeiger.

“Arnie” is in Keulen voor zijn nieuwe film. “De mensen moeten gewoon achterover leunen en genieten van de schietpartijen en gevechtsscenes.”

Tot en met 27 januari staan op het Sundance Filmfestival 113 films en documentaires uit 32 landen op het programma. De film “Jobs” over Apple-stichter Steve Jobs, met Ashton Kutcher in de hoofdrol, sluit het festival af. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content