Regisseur Tom Van Avermaet tekent bij grootste Hollywood-agentschap

16/02/13 om 11:42 - Bijgewerkt om 11:42

Bron: Knack Focus

De Belgische filmregisseur Tom Van Avermaet heeft een contract ondertekend bij Creative Artists Agency, het grootste talentenagentschap in Hollywood. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Goed nieuws voor Tom Van Avermaet. De Belgische filmregisseur heeft een contract ondertekend bij de grootste en belangrijkste agency van Hollywood: Creative Artists Agency. Het talentenagentschap staat bekend om zijn grote klanten uit de entertainment-industrie. Ook Matthias Schoenaerts, Nicole Kidman, Daniel Craig, Madonna, Tom Cruise en Steven Spielberg hebben er een deal.

Het zijn drukke tijden voor Van Avermaet. Want op 24 februari dingt hij met 'Dood van een Schaduw' mee naar een Oscar voor Beste Kortfilm. De prent won vorig jaar al de prijs voor de beste kortfilm op de slotdag van het Amerikaanse LA Shorts Fest.

In de film vertolkt Matthias Schoenaerts de rol van Nathan Rijckx, een soldaat die omkwam tijdens de Eerste Wereldoorlog. Gevangen in een limbo tussen leven en dood verzamelt hij schaduwen in de hoop een tweede kans op leven en liefde te bemachtigen.

Met zijn CAA-contract op zak heeft de talentvolle filmmaker ongetwijfeld mooie projecten in het vizier. Wordt vervolgd. (DB)

Onze partners