Prometheus 2 bevestigd door Noomi Rapace

28/02/13 om 16:49 - Bijgewerkt om 16:49

Bron: Knack Focus

De vragen die in Prometheus werden gesteld, worden weldra netjes beantwoord. Er komt immers met zekerheid een vervolg op de sciencefictionfilm. Dat heeft hoofdrolspeelster Noomi Rapace onthuld in een interview

Het is alweer even geleden dat er nog wat nieuws te melden viel over een vervolg op Prometheus, de semi-sequel op de alom gekende Alien-reeks van Ridley Scott. De film werd positief onthaald, maar lokte ook heet wat negatieve reacties uit. Het open einde en de vele vragen die de film deed oprijzen, lokten heel wat frustraties uit bij fans.

Hoofdrolspeelster Noomi Rapace, die in de film de rol van archeologe Elizabeth Shaw speelt, heeft nu officieel bevestigd dat er werk gemaakt wordt van een script. "Er wordt volop gewerkt aan een script", bevestigde Rapace. "Ik heb Ridley [Scott] enkele weken geleden in Londen gesproken. Ik zou erg graag opnieuw met hem werken, en ik weet dat hij ook graag een tweede film wil maken. We moeten enkel het juiste verhaal vinden. Ik hoop alvast dat we daarin slagen."

In Prometheus ontdekt het archeologenkoppel Elizabeth Shaw (Rapace) en Charlie Holloway (Logan Marshall-Green) een sterrenkaart in de Schotse bergen. Ze denken dat die kaart een uitnodiging is van The Engineers, het mensenras dat aan de basis lag van de homo sapiens. Het koppel stapt op het ruimteschip Prometheus en vliegt onder leiding van astronaute Meredith Vickers (Charlize Theron) en android David (Michael Fassbender) naar het heelal om de onopgeloste vragen omtrent ons mensenras op te lossen. (TR)

Onze partners