Monsterproductie 'Jack' flopt op openingsweekend

04/03/13 om 17:47 - Bijgewerkt om 17:47

Bron: Knack Focus

Het openingsweekend van 'Jack, The Giant Slayer' heeft bij zijn release in de VS slechts 21,5 miljoen euro opgeleverd. De film, geregisseerd door Bryan Singer, bekend van 'The Usual Suspects' en 'X-Men', had nochtans een kostenplaatje van 231 miljoen euro.

De kostprijs van 'Jack the Gaint Slayer' was immens: 231 miljoen euro, waaronder 146 miljoen euro aan productiekosten en een zware promotiecampagne. Tijdens zijn openingsweekend in de VS flopte de film echter en haalde met 21,5 miljoen euro zelfs minder dan de helft van het vooropgestelde minimumbedrag op.

De film, die losjes werd gebaseerd op het sprookje over Jaak en de bonenstaak, moet nu zeer goed scoren in de Europese zalen. Toch panikeert distributeur Warner Bros niet: "Dit is nog maar het begin, we moeten nog afwachten hoe de hele wereld reageert. 3D-films doen het over zee vaak beter." Jack kreeg zaterdag ook 65% meer mensen op bezoek dan vrijdag, waaruit af te leiden valt dat de mond-aan-mond-reclame zeer sterk is.

Ondertussen heeft het project, met Nicholas Hoult en Ewan McGregor in de hoofdrollen, al heel wat imagoschade geleden. Zo is de vergelijking met 'John Carter' snel gemaakt. Dat megalomane Disneyproject had een prijskaartje van ruim 190 miljoen euro en kon vorig jaar tijdens zijn openingsweekend maar een schamele 23 miljoen euro binnenrijven. (XVdL)

Trailer 'Jack the Gaint Slayer'

Onze partners