Mick Jones en Paul Simonon werken mee aan The Clash-biopic

02/12/10 om 20:55 - Bijgewerkt om 20:55

Bron: Knack Focus

Begin volgend jaar starten de opnames van 'London Calling', een film die de making of van het gelijknamige album van de Britse punkrockband The Clash in beeld brengt. De gewezen gitarist en bassist treden op als uitvoerende producenten.

Mick Jones en Paul Simonon werken mee aan The Clash-biopic

Damon Albarn heeft Mick Jones en Paul Simonon, voormalig gitarist en bassist van de Britse punkrockgroep The Clash, momenteel ingelijfd voor een tournee met Gorillaz. Van zo gauw die voor hen afgelopen is, beginnen ze aan een nieuw avontuur: als uitvoerende producenten meewerken aan een biopic over The Clash' legendarische album 'London Calling'.

De film vertelt niet het verhaal van de gewezen Clash-frontman Joe Strummer - over hem wordt, óók volgend jaar, al een biopic gemaakt -, maar dat van producer Guy Stevens. Hij had volgens de groep zelf een enorm grote impact op de kwaliteit van 'London Calling', en het succes dat de Britse punkrockband met dat album boekte.

Wie de 'London Calling'-biopic gaat regisseren is nog niet bekend, wie erin mee zal spelen evenmin. Wat wel vast staat is dat Jez Butterworth (scriptschrijver van de recente film 'Fair Game') het scenario verzorgt, en dat Jones en Simonon voor de productie bijgestaan zullen worden door Alison Owen, de moeder van Lily Allen.

Michael Ilegems

Lees meer over:

Onze partners