Michael Fassbender verloor bewustzijn tijdens verkrachtingsscène

30/12/13 om 09:29 - Bijgewerkt om 09:29

Bron: Knack Focus

Michael Fassbender viel flauw tijdens de opnames van een gewelddadige verkrachtingsscène voor de film '12 Years a Slave'. De 36-jarige acteur moest zich zo hard concentreren om zich in te leven dat hij het bewustzijn verloor.

Michael Fassbender verloor bewustzijn tijdens verkrachtingsscène

© Reuters

De Duits-Ierse acteur Michael Fassbender speelt brutale slaveneigenaar in Steve McQueen's '12 Years a Slave'. Zijn personage schept er plezier in om een van zijn slavinnen, vertolkt door Lupita Nyong'o, gewelddadig te verkrachten.

'Het was heel vreemd. Ik verloor gewoon plots mijn bewustzijn. Dit was me nog nooit eerder overkomen. Je doet iets dat mentaal en fysiek extreme concentratie opeist en een enorme uitdaging is,' lichtte de acteur toe. 'Gelukkig is zo'n scène snel achter de rug en is de intense focus maar nodig voor een beperkte periode,' aldus Fassbender. Om zich door de gruwelijke scènes te slepen dacht hij, 'ik moet nog maar enkele weken een gestoord figuur spelen en dan is het voorbij.'

'12 Years a Slave' wordt in de Belgische zalen verwacht op 22 januari en is een grote kanshebber tijdens de Oscars. (LP)

Onze partners