Michael Fassbender in 15 films

Sinds zijn doorbraakrol in ‘Hunger’ van Steve McQueenin grossiert de veelzijdige steracteur Michael Fassbender in toptitels. Denk Inglourious Basterds, Shame, X-man, A Dangerous Method. En vanaf volgende week ‘The Counselor’.

Sinds zijn doorbraakrol als IRA-martelaar in Steve McQueens Hunger in 2008 rijgt Michael Fassbender (34) de toptitels aaneen. Zo ging hij undercover als nazi in Quentin Tarantino’s Inglourious Basterds, vrijde hij in Andrea Arnolds Fish Tank een arbeiderslolita op en zette hij deze zomer de helm van mutant Magneto op in de Hollywoodhit
X-Men: First Class.

Bovendien voegt de in Duitsland geboren Ier daar nu met Jane Eyre, Shame en A Dangerous Method nog drie prestigeprojecten aan toe. In de adaptatie van Charlotte Brontés klassieke roman incarneert hij de getroebleerde Lord Rochester, terwijl McQueen zijn fetisjacteur in het psychodrama Shame opvoert als pervers charmante seks – junkie. Voor David Cronenberg meet hij zich in A Dangerous Method het maatpak en de monocle van psychoanalyticus Carl Jung aan.

300
Zack Snyder, 2006

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content