Matthias Schoenarts: 'Ik stop er even mee'

30/10/13 om 10:27 - Bijgewerkt om 10:27

Bron: Knack Focus

In een interview met Het Laatste Nieuws laat Matthias Schoenaerts weten dat hij een pauze inlast. Hij heeft het de voorbije maanden erg druk gehad en heeft nood aan een rustigere periode zonder drukke draaidagen.

Matthias Schoenarts: 'Ik stop er even mee'

© Reuters

Nu 'Blood Ties' in première gaat in België vindt onze nationale filmtrots het tijd voor een tijdelijke break. 'Ik heb het al vaker gezegd, maar nu ga ik het echt doen: ik stop er even mee. Vier films in een jaar is te veel,' aldus Schoenaerts.

Na zijn opmerkelijke prestatie in 'Rundskop' van Michaël R. Roskam werd de Belgische acteur voor verschillende internationale projecten gevraagd. Een hele eer natuurlijk, maar ook acteurs verdienen af en toe vakantie. 'Het is heel druk geweest. Ik kreeg het voorbije jaar kansen om in grote projecten te stappen en ben van het ene in het andere avontuur gerold. Dat hield me heel die tijd alert. Maar nu wil ik even rusten. Vanaf half november stop ik een paar maanden.'

De steracteur is de liefde voor het acteren niet kwijt, maar beseft wel dat Hollywood een machine is die mensen in zijn greep probeert te krijgen. 'Ik tracht me niet te veel te laten inpakken door de industrie want daar veeg ik mijn voeten aan,' zei Schoenaerts hierover. Hij laat reclame-opdrachten en dergelijke daarom ook links liggen. 'Als je niet op je tellen let, word je misbruikt. Ik heb mijn grens getrokken bij het zuivere spelplezier.'

En dat plezier geldt niet enkel voor de acteur zelf. Zijn acteerprestaties worden zowel nationaal als internationaal geprezen. Zelfs zijn optreden in 'Blood Ties', die nochtans niet overal even goed onthaald wordt, gaat niet onopgemerkt voorbij.

Vandaag gaat 'Blood Ties' in première België, de Franse film 'Suite Française' is ook al ingeblikt, 'Far From The Madding Crowd' zit in volle opnames en 'Alive Alone' en 'Animal Rescue' worden in 2014 in de zalen verwacht. Onze golden boy heeft dus wel wat rust verdiend. (LP)

Lees meer over:

Onze partners