Manoel Goes Cannes

18/04/11 om 15:53 - Bijgewerkt om 15:53

Bron: Knack Focus

Vorig jaar kwam Manoel De Oliveira nog gezwind zijn jongste film 'The Strange Case of Angelica' voorstellen in 'un certain regard' te Cannes, maar eerder dong de filmreus al zes keer mee naar de Gouden Palm. De titels met bijhorende trailer op een rij.

Manoel Goes Cannes

'O princípio da Incerteza' (2002)

Een jonge frigide weduwe hertrouwt en sticht een nieuwe familie nadat ze uit de elite werd verstoten. Een klassiek gecomponeerd en bewust apathisch geacteerd familiedrama à la Luis Buñuel naar de roman van Agustina Bessa-Luís.

'La Lettre' (1999)

een jonge vrouw (Chiara Mastroianni) trouwt met een zorgzame dokter, maar wordt verliefd op een verwaande popster. Een update van de 17e-eeuwse zedenroman van Madame de la Fayette.

'O Convento' (1995)

Een Amerikaanse literatuurprofessor hoopt in een Portugees klooster het bewijs te vinden dat Shakespeare eigenlijk in Spanje geboren is. Een nogal vaag, pompeus en ook wel saai mysteriespel met John Malkovich als literatuurhistoricus en Catherine Deneuve als diens eega.

'Os Canibais' (1988)

Een grotesk geheim wordt tijdens een huwelijksnacht onthuld in deze upperclassopera over liefde, jaloezie en kannibalisme binnen de bourgeoisie. Buñuel in belcantovariant.

D.M.

Onze partners