'Les Géants' wint La Quinzaine

21/05/11 om 13:01 - Bijgewerkt om 13:01

Bron: Knack Focus

De Belgische dramedy 'Les Géants' leverde regisseur Bouli Lanners maar liefst twee prijzen op in de sectie La Quinzaine des Réalisateurs.

'Les Géants' wint La Quinzaine

Vrijdagavond werd bekend gemaakt wie in de sectie La Quinzaine des Réalisateurs in de prijzen zou vallen. Bouli Lanners mag met niet minder dan twee prijzen naar huis voor zijn come-of-agedrama 'Les Géants. Hij won de Prix SACD (Société des auteurs et compositeurs dramatiques), en de Art Cinema Award.

'Les Géants', de derde langspeelfilm van Lanners, vertelt het verhaal van drie ietwat naïeve jongelingen die er rotsvast van overtuigd zijn dat hun vrijheid voor het grijpen ligt. Lanners is erg trots op zijn bekroning en beschouwt het als een mooi verjaardagscadeau. Hij is net 46 jaar geworden.

Oostenrijker Karl Markovic mocht met zijn prent 'Atmen' (Breathing) de prijs van Beste Europese Film in ontvangst nemen. Ook deze prent gaat over jongeren en (leren) opgroeien. Hier komt een tiener vrij uit de gevangenis. Hij probeert zijn leven te beteren en zichzelf te herpakken, maar hij struikelt keer op keer over zijn schuldgevoel.

De trailer van 'Les Géants' kan hieronder bekeken worden.

J.H.

Lees meer over:

Onze partners