Leonardo DiCaprio en Jonah Hill opnieuw samen in film

06/03/14 om 18:06 - Bijgewerkt om 18:06

Bron: Knack Focus

Na de felgesmaakte samenwerking tussen DiCaprio en Hill in 'The Wolf of Wall Street' zullen de twee heren opnieuw samen te zien zijn in een nieuwe film. De Oscargenomineerde 'Captain Phillips'-schrijver Billy Ray zal de honneurs voor het script waarnemen, dat meldt Variety.

Leonardo DiCaprio en Jonah Hill opnieuw samen in film

© Reuters

Het nieuwe project zal net als 'Captain Phillips' gebaseerd zijn op waargebeurde feiten. 'The Ballad of Richard Jewell' situeert zich tijdens de Olympische Spelen van Atlanta in 1996. Richard Jewell was een bewakingsagent die tijdens zijn ronde een bompakket ontdekte. Hij verwittigde de hulpdiensten en liet de plek ontruimen.

In plaats van onthaald te worden als een held, werd hij beschuldigd van medeplichtigheid aan terrorisme. Het schoolvoorbeeld van een verhaal waar onvolledige informatie een onschuldige man kan treffen. Jonah Hill zal de rol van Jewell spelen, Leonardo DiCaprio neemt de rol van de Jewells advocaat op zich.

Wanneer de film precies gepland is, is nog niet duidelijk. De twee Oscargenomineerde acteurs hebben beiden een drukbezette agenda, maar zullen zeker een plekje vinden. (AB)

Onze partners