Léa Seydoux genomineerd voor BAFTA 'Rising Star Award'

06/01/14 om 18:58 - Bijgewerkt om 18:58

Bron: Knack Focus

De vijf genomineerden voor de belofteprijs van de BAFTA's, de bekendste Britse film- en televisieprijzen, zijn bekend. Naast Française Léa Seydoux staan ook Dane Dehaan, George Mackay, Lupita Nyong'o en Will Poulter op het lijstje.

Léa Seydoux genomineerd voor BAFTA 'Rising Star Award'

© Reuters

De film 'La vie d'Adèle' werd in Cannes met de Gouden Palm beloond. Nu krijgt hoofdrolspeelster Lea Seydoux ook erkenning voor haar glansprestatie. Ze is genomineerd voor de 'Rising Star Award' van de BAFTA's. De Brit Dane Dehaan speelde in 'In Treatment', 'Lincoln' en 'The Place Beyond the Pines'. Komende zomer zal hij te zien zijn in 'The Amazing Spider-Man 2' als Peter Parkers vriend Harry Osborn.

Lupita Nyong'o is nu te zien in '12 Years a Slave', een film van Steve McQueen. Will Poulter was op zijn beurt te zien aan de zijde van Jennifer Aniston in 'We're the Millers'. En de vijfde genomineerde op het lijstje is George Mackay, die op zijn tiende een eerste keer te zien was op het grote scherm in 'Peter Pan' van P.J. Hogan.

De 'Rising Star Award' is de ideale graadmeter om te zien welk aanstormend talent we de komende jaren regelmatig op het grote en/of kleine scherm zullen zien. De lijst van genomineerden werd door een panel, met onder meer Gemma Arterton en Kirk Jones, samengesteld. Het is het publiek die het laatste woord heeft, de enige categorie van de BAFTA's waarin dat het geval is. Vorige winnaars zijn onder meer Tom Hardy, James McAvoy en Shia LaBeouf. Op 16 februari weten we wie de award mee naar huis mag nemen. (AB)


Onze partners