'Le tout nouveau testament' van Jaco Van Dormael geselecteerd voor European Film Awards

08/09/15 om 13:33 - Bijgewerkt om 13:33

Jaco Van Dormaels nieuwste film 'Le tout nouveau testament' is naast twee andere Belgische coproducties geselecteerd voor de European Film Awards.

'Le tout nouveau testament' van Jaco Van Dormael geselecteerd voor European Film Awards

© gf

Dinsdag maakte de European Film Academy de 52 geselecteerden bekend. Naast de nieuwste prent van Jaco Van Dormael, die sinds enkele dagen in de zalen te zien is, is ook "Eisenstein in Guanajuato" van Peter Greenaway genomineerd. Dit is een Belgische, Nederlandse, Finse en Mexicaanse samenwerking waarin het leven van de Russische cineast Sergej Eisenstein -actief tijdens de Sovjet-periode- wordt verfilmd.

Een andere Belgisch-Nederlandse coproductie, "Schneider VS. Bax", van regisseur Alex van Warmerdam, maakt de Belgische delegatie voor de Europese filmprijzen compleet. Tijdens de komende weken zullen de 3.000 leden van de European Film Academy hun keuze mogen maken in de verschillende categorieën zoals daar zijn "beste acteur" en "beste actrice".

De uiteindelijke nominaties worden bekendgemaakt op 7 november tijdens het Europese filmfestival van Sevilla, in Spanje.

Onze partners