Jan Decleir gaat opnieuw samenwerken met regisseur Mike van Diem

22/12/13 om 12:17 - Bijgewerkt om 12:17

Bron: Knack Focus

De Vlaamse acteur Jan Decleir krijgt opnieuw een rol in een film van de Nederlandse regisseur Mike van Diem. De productie van 'De Surprise' gaat in 2014 van start. De twee werkte al samen voor 'Karakter', de film die in 1998 een Oscar won.

Jan Decleir gaat opnieuw samenwerken met regisseur Mike van Diem

© Belga

Jan Decleir gaat opnieuw in zee met de Nederlandse regisseur Mike van Diem. De Vlaamse topacteur krijgt een rol de romantische komedie 'De Surprise' die waarschijnlijk in 2014 in productie gaat. Decleir en van Diem werkten eerder samen voor de succesvolle prent 'Karakter' die in 1998 een Oscar voor beste buitenlandse film in de wacht sleepte. Sindsdien bracht de Nederlander geen films meer uit.

'De Surprise', momenteel in pre-productiefase, brengt het verhaal van een depressieve man die een saai leven leidt en op een dag beslist om een bedrijfje in te schakelen dat gespecialiseerd is in 'schijnbaar toevallige zelfmoorden'. Alleen, na de ondertekening van het contract, ontmoet hij een charmante vrouw die hem wel perspectieven biedt waardoor hij op zoek moet naar truken om de deal te omzeilen.

Het hoofdpersonage zal vertolkt worden door Jeroen van Koningsbrugge. Zijn vrouwelijke tegenspeelster is nog niet bekend. Els Vandevorst, die eerder meewerkte aan 'Winter in Wartime', 'Dogville' en 'Dancer in the Dark', zal de film producen, met Hans de Weers als co-producer. (DB)

Onze partners