Jackie Chan ontvangt een Academy Honorary Award

04/09/16 om 16:39 - Bijgewerkt om 16:39

De acteur zal de award in november ontvangen tijdens de ceremonie van de Governors Awards. Zullen eveneens een award krijgen: regisseur Anne V. Coates (Lawrence Of Arabia, 50 Shades Of Grey), casting director Lynn Stalmaster (Harold and Maude) en documentairemaker

Frederick Wiseman.

Jackie Chan ontvangt een Academy Honorary Award

© REUTERS

De Governors Awards zijn jaarlijks filmprijzen die worden uitgereikt door de American Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) in de Grote Balzaal in de Hollywood and Highland Center. De nominaties en stemming van deze prijzen zijn voorbehouden aan de "Governors" van de AMPAS, een soort leden van de Raad van Bestuur.

Chan speelde mee in onder meer 'Rush Hour', 'The Karate Kid' en 'The Spy Next Door'. Hij werd nog nooit genomineerd voor eenOscar.

De Academy is van oordeel dat Chan al vier decennia "het publiek charmeert met zijn atletisch acteerwerk, inventief stuntwerk en grenzeloze charisma".

"Ik ben absoluut vereerde de eerste Chinees te zijn die deze award in ontvangst mag nemen", liet de acteur weten. "Actiefilms maken is niet altijd even gemakkelijk. De meeste van ons zijn al gekwetst geraakt en dragen daar de blijvende sporen van. Daarom wil ik deze eer delen met mijn makkers van het JC Stunt Team die me al vele jaren bijstaan in goede en slechte tijden."

Onze partners