'Ik zou graag weten waar Travis Bickle vandaag uithangt' (Robert De Niro)

16/11/13 om 12:07 - Bijgewerkt om 12:07

Bron: Knack Focus

Robert De Niro, de slapeloze taxichauffeur Travis Bickle in Taxi Driver, ziet een sequel van het meesterwerk van Martin Scorsese en Paul Schrader uit 1976 blijkbaar nog altijd zitten. 'Dat personage had iets.'

Robert De Niro ziet een sequel van Taxi Driver nog altijd zitten. Dat weet The Guardian. De steracteur die een glansrol vertolkte als de slapeloze taxichauffeur Travis Bickle (wat hem ook een Oscar opleverde), trok al eens aan de mouw van regisseur Martin Scorsese en scriptschrijver Paul Schrager, maar stootte op een resolute njet.

'Hij kwam al met dat idee een vijftiental jaren geleden. Ik heb hem toen gezegd dat dat het domste was dat ik ooit had gehoord', zei Schrader eerder. 'Ik maakte hem duidelijk dat zijn personage binnen de zes maanden na het einde van de film dood zou zijn. Travis Bickle was on a death trip. "

In het meesterwerk van Scorsese bestrijdt de getraumatiseerde Vietnamveteraan Bickle zijn eenzaamheid en insomnia met nachtelijke taxiritten in de iconische gele vierwieler doorheen het grauwe, verloederde en spookachtige Manhattan. Het open einde met de niet zo happy end - de scène met de achteruitkijkspiegel - is 37 jaar later nog altijd onderwerp van speculatie.

'Ik zou graag weten waar Travis vandaag uithangt', aldus De Niro tijdens een interview met The Guardian. 'Dat personage had iets. Al die woede en vervreemding, dat is wat een stad met je kan doen. Marty en ik zijn van New York, we hebben soms ook dat gevoel.'

Maar of er ooit een sequel komt? De kans lijkt klein. 'Ik sprak er met Marty en Paul over', zei hij toen het onderwerp aan bod kwam. 'We hebben iets uitgeschreven. Een schets of een script, ik weet het al niet meer. In elk geval, het voelde niet goed aan en daar bleef het ook bij.' (DB)

Onze partners