Hoofdprijs Open Doek voor Argentijnse film

09/05/11 om 10:31 - Bijgewerkt om 10:31

Bron: Knack Focus

Op de slotavond van Open Doek, het jaarlijkse filmfestival in Turnhout, heeft de Argentijnse Paula Rodríguez met haar film 'El Agua Del Fin Del Mundo' de hoofdprijs weggekaapt.

Hoofdprijs Open Doek voor Argentijnse film

De festivaljury heeft onder leiding van Frieda Van Wijck de Argentijnse Paula Rodriguez beloond met de Canvasaward, goed voor 15.000 euro en een uitzending op Canvas. De Argentijnse film 'El Agua Del Fin Del Mundo' vertelt het verhaal van twee zussen, Laura en Adriana, die in een van de mindere wijken in Buenos Aires wonen. De terminale Adriana wil voor ze sterft nog een reis maken naar Ushuaia. Zus Laura probeert door te werken in een pizzeria hiervoor geld in het laatje te brengen.

'Het is een film die zich op de essentie van het verhaal concentreert. Hij verzakt nooit in miserabilisme, maar trekt zich integendeel op aan de zusterliefde die op subtiele wijze wordt geanalyseerd', aldus de jury.

Het publiek koos voor 'Lost in Africa', een jeugdfilm over een geadopteerd jongetje, van de Deense cineaste Vibeke Muasya. Op het filmfestival Open Doek staat de wereldcinema centraal.

N.M.

Onze partners